Is er voor iedereen

OCMW Gent

Bezoekadres: Sint-Martensstraat 13
9000 Gent

Tel. 09 266 99 11

facebook link
Mail ons

Jong en oud in Ledeberg

OCMW Gent  »  Senioren  »  Projecten  »  Jong en oud  »  Jong en oud in Ledeberg
Jong en oud in Ledeberg

De kortfilm 'Active ageing' van JAVI.tv toont wat oud en jong in Ledeberg over dat onderwerp te zeggen hebben. En ook al is het sociaal isolement van veel senioren groot, er bleken in Ledeberg nog heel wat actieve ouderen rond te wandelen.

 

 

 

 

 

 

Bij JAVI.tv krijgen jonge filmmakers de kans om hun talenten te ontwikkelen. Ze leren er camera- en filmtechnieken en trekken eropuit om interessante verhalen te vinden.

Samenleven

Op vraag van het Informatiebureau van het Europees Parlement maakte JAVI.tv in 2012 - het Europees Jaar van de Intergenerationele Solidariteit- een kortfilm over het samenleven van ouderen en jongeren in de deelgemeente Ledeberg.  Een belangrijke groep senioren bleek nog actief deel te nemen aan het samenleven in Ledeberg. Het zijn vooral die actieve ouderen die zich inzetten voor hun meer zorgbehoevende generatiegenoten.

 

Het filmpje wil ook inspirerend werken voor andere jongeren om met ouderen in hun buurt in dialoog te gaan en samen dingen te doen.

En een antwoord bleef inderdaad niet uit. Vzw Jong pakte in oktober 2013 onder de noemer 'Samen jong' uit met een barbecue voor 92 seniroen in het Keizerpark.

 


Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0