Is er voor iedereen

OCMW Gent

Bezoekadres: Sint-Martensstraat 13
9000 Gent

Tel. 09 266 99 11

facebook link
Mail ons

Zonnebloem wint Prinses Mathildeprijs met project dat jong en oud met elkaar verbindt

OCMW Gent  »  Senioren  »  Projecten  »  Jong en oud  »  Prinses Mathildeprijs
Prinses Mathildeprijs

Met 'Vogels over de vloer', een project dat jong en oud met elkaar verbindt via hun liefde voor de natuur en vogels, kaapte het woonzorgcentrum Zonnebloem uit Zwijnaarde in 2009 de Prinses Mathildeprijs weg. Een delegatie van Zonnebloem mocht in het koninklijk paleis haar prijs afhalen uit de handen van prinses Mathilde.

 

 

 

 

 

Uit 'Vogels over de vloer' kwamen allerlei acties en evenementen voort. Zo timmerden jongeren van het Instituut Bert carlier, een school voor buitengewoon secundair onderwijs, 500 nestkastjes. De kastjes werden uitgehangen in de tuin van Zonnebloem. Via een webcam konden de bewoners en de jongeren tijdens de lente volgen wat er zich allemaal afspeelde in de nestkastjes.

Roofvogelshow

Jong en oud kwamen verder geregeld samen voor een natuurwandeling, om te luisteren naar verhalen van vroeger over vogels, om vogels te tekenen en eieren te schilderen, om een roofvogelshow bij te wonen, om samen een bezoek te brengen aan een vogelasiel, ...

Apotheose was een grootse tentoonstelling met als thema 'Vogels'. Er namen meer dan 100 kunstenaars aan deel, goed voor ruim 200 kunstwerken. Kunstpaus Jan Hoet opende de tentoonstelling en zag dat het goed was.


Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0