Is er voor iedereen

OCMW Gent

Bezoekadres: Sint-Martensstraat 13
9000 Gent

Tel. 09 266 99 11

facebook link
Mail ons

'Van Kronos tot Kairos': unieke tentoonstelling verenigt jong en oud op Erfgoeddag 2013

OCMW Gent  »  Senioren  »  Projecten  »  Jong en oud  »  Van Kronos naar Kairos
Van Kronos naar Kairos

Ook op Erfgoeddag 2013 pakte OCMW Gent uit met een intergenerationele tentoonstelling. In 'Van Kronos tot Kairos' werkten studenten en leerlingen uit maar liefst vier scholen mee met medewerkers, bezoekers en bewoners uit lokale dienstencentra, woonzorgcentra en serviceflats.

 

 

 

Overkoepelend thema van Erfgoeddag 2013 was 'Stop de tijd'. Ook de titel 'Van Kronos naar Kairos' verwijst daarnaar. Kronos betekent uur of tijd. Kairos is het bijzondere moment waarop je zo intens met iets bezig bent dat je alle besef van uur en tijd verliest. "Met ons project wilden wij oud en jong zo'n moment laten beleven", zegt Bie Hinnekint, artistiek coördinator en stafmedewerker van het departement Ouderenzorg van OCMW Gent.

Maaksels

Groepjes van ouderen en scholieren/studenten werkten aan 27 'maaksels', waarin handigheden, ambachten en werkwijzen van senioren te ontdekken vielen. "We spraken bewust van maaksels, omdat het verder ging dan alleen maar kunstwerken. Alles kon: dansen, filmen, tekenen, hoeden maken, breien, kunstige cupcakes maken of een taart bakken", aldus Bie Hinnekint.

Zo lieten bezoekers van lokaal dienstencentrum Speltincx en de klas vierde Latijnse van het Atheneum Gentbrugge zich inspireren door de Bucolica, een dichtbundel van de Romeinse schrijver Vergilius.

 

 

Bewoners van het Antoniushof gingen aan de slag met studenten van het kunsthumaniora Sint-Lucas.

 

 

In woonzorgcentrum Het Heiveld ontwierpen ze samen met studenten van het Sint-Janscollege vreemdsoortige paraboloïden.

 

 

Studentes orthopedagogie hielden in De Vijvers gezellige zetelgesprekken over hun gemeenschappelijke hobbys en interesses, zoals veldrijder Sven Nijs.

 

 


Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0