Is er voor iedereen

OCMW Gent

Bezoekadres: Sint-Martensstraat 13
9000 Gent

Tel. 09 266 99 11

facebook link
Mail ons

Nieuwe website stimuleert samenwerking tussen jong en oud

OCMW Gent  »  Senioren  »  Projecten  »  Jong en oud  »  Website jong en oud in Gent
Website  jong en oud in Gent

OCMW Gent en Stad Gent lanceerden op 18 november de website www.jongenoudingent.be. Alle Gentse initiatieven die jong en oud verenigen staan nu op één digitaal platform. Zo willen Stad en OCMW scholen, sportdiensten, verenigingen en burgers aanmoedigen om intergenerationele samenwerkingen en ontmoetingen op te zetten.

 

 

 

 

 

 

 

 

OCMW Gent en Stad Gent zijn voortrekkers voor projecten waaraan jong en oud deelnemen. Samen werken, spelen, dansen, eten creëert meer begrip en respect voor elkaar en draagt zo bij tot een meer solidaire samenleving. Jongeren inspireren ouderen om met een open geest naar de wereld te kijken. Senioren delen hun levenservaring met jongeren.

Inspiratie

De nieuwe webstek www.jongenoudingent.be brengt al deze initiatieven samen. Zo bundelen we ervaring en worden contacten gelegd. Tegelijk hopen Stad en OCMW dat bezoekers van de website inspiratie opdoen en aangemoedigd worden om zelf integenerationele activiteiten te organiseren.

Facebook

Vandaar dat de website, een ontwerp van de vzw Mediaraven, heel laagdrempelig is. Iedereen kan intergenerationele projecten toevoegen en zichtbaar maken. In dezelfde optiek is aan de website ook een Facebookpagina gekoppeld, www.facebook.com/jongenoudingent. Via Facebook kunnen alle burgers, die weet hebben van een intergenerationeel initiatief, dat nieuws delen met de gebruikers van de website.

Wedstrijd

Om het thema warm te houden, komt er een jaarlijkse buurtwedstrijd 'Jong en oud in Gent'. Die gaat op 29 april, de Europese Dag van de Intergenerationele Solidariteit, van start. Een jury van jongeren en ouderen selecteert de winnaars, waarna tijdens de Seniorenweek in november de prijsuitreiking volgt.

U leest meer over de nieuwe website in het persbericht onderaan.


Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0