Is er voor iedereen

Ten Hove

Begijnhofdries 15
9000 Gent

Tel. 09 266 88 88

facebook link
ldc.tenhoveocmw.gent

Boekbinden, ongelofelijk boeiend!

Ten Hove  »  Activiteiten  »  Vast aanbod  »  Crea-boekbinden

De activiteit

Hebt u een kookboek van uw grootmoeder, of kinderboeken uit uw jeugd? U bezit een bijzonder werk met handtekening en opdracht van de schrijver, maar dit heeft jammer genoeg zijn beste tijd gehad? Of hebt u een ander boek in huis dat een nieuwe, mooie binding kan gebruiken? 

Dan kunt u met alle plezier leren uw boeken herbinden bij de boekbinders van lokaal dienstencentrum Ten Hove.

 

 

Voor boekbinden is er weinig basismateriaal nodig. Het noodzakelijke materiaal (naaibank, pers, snijmachine,...) is ter plaatse ter beschikking. Herman Hanssens, een boekbinder met vele jaren ervaring, helpt u op weg.

Locatie

Onze groep boekbinders is geïnstalleerd op de eerste verdieping van huis Bosman. Een lift hebben we jammer genoeg niet in dit deel van het gebouw. Gelukkig is de grote (en loodzware) snijmachine, waarmee we het bindwerk bijsnijden en rechtsnijden, onlangs naar boven verhuisd. We hebben dus alles bij de hand op de eerste verdieping.

boekenpers

De groep

De boekbinders zijn een zeer sociale verbonden groep met intern een goede relatie. Dat sociale is trouwens heel belangrijk in alle activiteiten van Ten Hove.

We willen niet alleen een activiteit aanbieden. We willen ook mensen samenbrengen en de onderlinge contacten stimmuleren. Zo leert u gemakkelijk nieuwe mensen kennen. En wie weet, misschien worden het wel erg goede vrienden?

De pauze halfweg de voormiddag is het ideale moment om een leuke babbel te houden. En dit doen we natuurlijk bij een kop koffie in de cafetaria.

 

 

 

 

 

Boeken in te binden?

U kunt in het atelier ook alles (zelfs tijdschriften) laten inbinden of herinbinden voor een zeer sociale prijs. Breng uw materiaal gewoon binnen tijdens het atelier. Dat is elke maandag en donderdag open van 9 u tot 12 u. (onderbroken voor een gezellig kopje koffie of andere drank in de cafetaria van Ten Hove).

boekbinder aan het werk aan de naaibank



Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0