Is er voor iedereen

Wibier

Antwerpsesteenweg 768
9000 Gent

Tel. 09 266 31 00

facebook link
ldc.wibierocmw.gent

Wibier zoekt buurtschakels

affiche

Via buurtschakels wil Wibier vlugger probleemsituaties, vereenzaamde of zorgbehoevende buurtbewoners opsporen. Bent u geïnteresseerd om u als buurtschakel in te zetten? Neem dan contact op met Wibier.

 

Ambassadeurs

Om nog dichter bij de buurtbewoners te staan, werkt lokaal dienstencentrum Wibier met buurtschakels. Dat zijn mensen die hun straat of appartementsblok goed kennen en er de werking van Wibier bekendmaken. Of omgekeerd problemen aan Wibier signaleren. Eigenlijk zijn buurtschakels in hun straat de ambassadeur van Wibier.

Probleemsituaties doorgeven

Het is niet de bedoeling dat buurtschakels zelf bemiddelen bij conflicten, mantelzorger spelen of klusjes opknappen bij mensen. Wel dat ze aan Wibier probleemsituaties doorgeven, bv. dat iemand die slecht ter been is tijdelijk geen vervoer heeft omdat zijn of haar kinderen op reis zijn. 

 

Overtuigender

Buurtschakels zijn ook goed geplaatst om buurtbewoners de weg naar Wibier te helpen vinden. "Persoonlijk contact werkt veel overtuigender dan een flyer in je bus", zegt centrumleider Liesbet Van Crombrugge.

Geïnteresseerd?

Bent u geïnteresseerd om u als buurtschakel in te zetten, neem dan contact op met Liesbet Van Crombruggen of met maatschappelijk werker Jenny Verstraeten op het nummer 09 266 31 00.
Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0