Is er voor iedereen

Zonnebloem

Hutsepotstraat 29
9052 Zwijnaarde

Tel. 09 241 78 11

facebook link
wzc.zonnebloemocmw.gent

Woonzorgcentra OCMW Gent delen beker zorginnovatieprijs

Zonnebloem  »  Over wzc Zonnebloem  »  Overzicht nieuws  »  Zonnebloem valt in de prijzen
Collage van beelden over de winnende samenwerking met vogelopvangcentrum in Merelbeke

De zorgsector heeft meer dan ooit nood aan creatieve ideeën. Daarom organiseerde  beursorganisator Probis in het kader van de beurs HealthCare 2012 voor de vijfde keer de I2C-wedstrijd. Woonzorgcentrum Zonnebloem in Zwijnaarde kaapte hierbij de prijs van de vakjury en de tweede plaats voor de publieksprijs weg, terwijl de collega's van Het Heiveld in Sint-Amandsberg de derde plaats voor de publieksprijs toebedeeld kregen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OCMW Gent voor het 5de jaar op rij in de prijzen

 

Hiermee geven de woonzorgcentra van OCMW Gent de fakkel gewoon onderling door voor het vijfde jaar op rij. Eerder al vielen opeenvolgend woonzorgcentrum De Vijvers (tuinbakken op hoogte), woonzorgcentrum Het Heiveld (mobiel kookeiland), woonzorgcentrum Zonnebloem (project Vogels over de Vloer) en woonzorgcentrum De Vijvers (TV-kiosk met IBBT) in de prijzen. Dit toont nog maar eens aan dat het personeel van onze woonzorgcentra blijvend wil investeren in het ontwikkelen van nieuwe manieren om het leven van onze bewoners zo aangenaam mogelijk te maken. Het is bijzonder stimulerend dat die creativiteit dan ook nog beloond wordt door I2C.

 

Innovaties in de zorgsector

 

I2C staat voor Innovation to Care en bekroont de beste ideeën die het comfort, de leefbaarheid of de duurzaamheid van een zorginstelling verbeteren. Zo wil Probis innovatie in de zorgsector aanscherpen en stimuleren.

De vakbeurs HealthCare 2012 pakte dit jaar uit met de vijfde editie van de I2C-award. I2C vormt het platform bij uitstek voor innovaties in de zorgsector. Er zijn prijzen te winnen binnen drie categorieën: I2C concept (ontwerpen), I2C Tools (concrete hulpmiddelen) en I2C Industry (innovaties van bedrijven).

 

Beide woonzorgcentra vielen in de prijzen in de categorie I2C Tools. Woonzorgcentrum Zonnebloem met zijn samenwerking met het vogelopvangcentrum in Merelbeke en woonzorgcentrum Het Heiveld met zijn project 'Vergeten Kracht'.

 

Meer informatie over de projecten vindt u op http://www.i2c.be/prijzen.asp?lang=nl&nav=4 als u verder klikt op de projecten zelf.

 

Als u meer informatie wenst, kunt u contact opnemen met Geert Roggeman, directeur van het woonzorgcentrum Het Heiveld op 09 266 31 10 of geert.roggeman@ocmwgent.be.

 

Of met Geert Vanhooren, directeur van het woonzorgcentrum Zonnebloem, op 09 241 78 01 of geert.vanhooren@ocmwgent.be.

 

 

 

 

 Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0