Is er voor iedereen

Zonnebloem

Hutsepotstraat 29
9052 Zwijnaarde

Tel. 09 241 78 11

facebook link
wzc.zonnebloemocmw.gent

Berwoners worden weer kind in fotoreeks Growing Young

Kunstfotografe Delphine Lebon deed in het voorjaar mee aan de Canvascollectie 2012 met de fotoreeks Growing Young. De bewoners van wzc Zonnebloem stonden hiervoor model.
Door haar selectie voor de Canvascollectie mocht Delphine Lebon haar werk tonen in de Bozar in Brussel, het vroegere Paleis voor Schone Kunsten. Nadien waren haar foto's te zien op een expositie in Zonnebloem.

Fotoweek

Zonnebloem organiseerde eind 2011 een fotoweek. Zo werden de bewoners geschminkt en getekend door visagisten en tekenaars. Daarvan werden dan foto's genomen. Een PowerPoint-presentatie toonde foto's van bewoners toen ze nog jong waren.

Bewoners weer kind

Ook de Gentse kunstfotografe Delphine Lebon kwam langs. Zij bouwde in Zonnebloem een decor en maakte een hele rekwisietenwinkel, waarin ze de bewoners afbeeldde in situaties waarin ze weer kind zijn.

"Zo'n onderwerp ligt natuurlijk heel gevoelig. Er is over gewaakt dat onze bewoners altijd en overal hun waardigheid behielden. De fotografe is daarin wonderwel geslaagd. Het schoonste bewijs is wel dat de foto's genomineerd werden voor een prestigieuze wedstrijd als de Canvascollectnie", zegt Wim Verbeke, coördinator animatie en reactivatie van Zonnebloem.

De drie foto's met bewoners van Zonnebloem waarmee Delphine Lebon geselecteerd werd voor de Canvascollectie.
Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0