Is er voor iedereen

Zonnebloem

Hutsepotstraat 29
9052 Zwijnaarde

Tel. 09 241 78 11

facebook link
wzc.zonnebloemocmw.gent

Tentoonstelling 'Schakels van Verbondenheid'

Zonnebloem  »  Senioren in beeld/projecten  »  Schakels van verbondenheid
Een bewoonster van woonzorgcentrum en haar zoon en kleinzoon stelden samen hun werk ten toon.

Op zaterdag 25 september 2010 ontving woonzorgcentrum Zonnebloem voormalig judoka Robert Van de Walle. Hij nam het op tegen enkele judoka´s van judoclub "De buitelaars", voor verstandelijk gehandicapte kinderen. Eén van hun leden opende die dag namelijk samen met zijn vader en grootmoeder, bewoonster van Zonnebloem, een unieke tentoonstelling met hun eigen werk.

 

 

 

 

Drie generaties kunst(enaars)

Omdat kunst en cultuur belangrijke aspecten zijn in het leven van de bewoners in Zonnebloem ging het personeel op zoek naar een nieuwe invalshoek.

Ze stuitten op een primeur van formaat toen bleek dat één van hun bewoonsters, Lucienne Fasseur, en haar overleden echtgenoot materiaal genoeg hadden voor een uitgebreide retrospectieve. Bovendien bleken ook hun zoon en kleinzoon al lang door het kunstvirus gegrepen te zijn en bereid om eigen werken ten toon te stellen.

Schakels van verbondenheid

De expositie vond plaats onder de naam "Schakels van verbondenheid". Een naam die werd ontleend aan een reizende fototentoonstelling van vzw Tandem, een onafhankelijke begeleidingsdienst voor personen met een verstandelijke beperking. Zonnebloem mocht als eerste gastheer zijn voor deze fototentoonstelling die samen met de expo van de drie generaties kunstenaars in première ging.
 
Om de vernissage op te luisteren nodigde de kleinzoon, die het syndroom van Down heeft, zijn judoclub uit om samen met Robert Van de Walle, bekende ex-judoka, een mooie demonstratie te geven.
Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0