Is er voor iedereen

Zonnebloem

Hutsepotstraat 29
9052 Zwijnaarde

Tel. 09 241 78 11

facebook link
wzc.zonnebloemocmw.gent

Videoclip 'Alles ziet er anders uit hier in Zonnebloem'

De makers van de videoclip

Dat het goed leven is in een woonzorgcentrum, toont Zonnebloem in een zelfgemaakte muziekclip.

Het filmpje 'Alles ziet er anders uit hier in Zonnebloem' kaapte op het Festival van de Bedrijfsfilm zelfs de prijs van meest creatieve film weg.

 

 

 

 

 

Geen schrik voor opname

Verhuizen naar een woonzorgcentrum blijft een ingrijpend moment in het leven van ouderen. Maar het is niet het einde van de wereld. Wel het begin van een nieuw leven dat aan kwaliteit niks moet inboeten.

In het filmpje zien we hoe Roger alleen en verdrieting aankomt in het rusthuis. Maar de andere bewoners en het personeel zorgen ervoor dat hij zich direct thuis voelt. De boodschap is duidelijk: je hoeft geen schrik te hebben voor een opname in het woonzorgcentrum.

André van Duin

Voor het liedje in de clip stond het nummer van André van Duin 'Alles ziet er anders uit als de zon schijnt' model. Zanger van diesnt is kok Fabian uit Zonnebloem. In de clip spelen trouwens alleen maar bewoners, personeelsleden, vrijwilligers en vaste bezoekers van Zonnebloem mee.

Feel good-filmpje

De jury van het Festival van de Bedrijfsfilm kon de clip erg waarderen. "De clip slaagt er wonderwel in om een woonzorgcentrum als een joviale woonomgeving in beeld te brengen. Het is echt een feel good-filmpje. Als kijker word je er vrolijk van en krijg je er direct een warm gevoel bij", aldus het juryverslag.

U kunt de zelfgemaakte videoclip hier bekijken:
Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0