Is er voor iedereen

OCMW Gent

Bezoekadres: Sint-Martensstraat 13
9000 Gent

Tel. 09 266 99 11

facebook link
Mail ons

Indicatorenrapport armoede 2015

OCMW Gent  »  Over OCMW Gent  »  Armoedebestrijding  »  Armoede in cijfers  »  Indicatorenrapport armoede 2015

Lunchgesprek "Actualisering 2015 van het Indicatorenrapport armoede"

Tijdens het lunchgesprek van 17 december 2015 is de geactualiseerde versie van het Indicatorenrapport armoede voorgesteld. Het rapport bevat in totaal 28 indicatoren. Een eerste reeks indicatoren – 20 – meet de armoede bij Gentse inwoners met een verhoogd armoederisico. Een tweede reeks – 8 – meet de armoede bij Gentse inwoners met een expliciete armoedeproblematiek.  De metingen gebeurden tijdens de periode 2010-2014.

De indicatoren zijn verspreid over de belangrijkste levensdomeinen: inkomen, wonen, werken en activeren, leren en gezondheid. Kinderarmoede en energiearmoede werden daar extra aan toegevoegd.

De keuze om verschillende levensdomeinen in het Indicatorenrapport op te nemen, sluit aan bij de aanpak van armoede in Gent: armoede is meer dan een financieel probleem.

Onderaan deze pagina onder "Interessante documenten" vindt u de powerpoint presentatie van 17 december 2015.

Het "Indicatorenrapport armoede" zelf vindt u terug op de ‘Gent in cijfers’ website: http://gent.buurtmonitor.be/jive/jivereportcontents.ashx?report=ind_armoede. De pdf-versie van dit rapport staat onderaan deze pagina onder "Interessante documenten".


Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0