Is er voor iedereen

EGD 2011

EGD 2011

Het centrale thema van Erfgoeddag 2011 is
Armoe troef!  

 

Bnnen dit thema werkt het Archief samen met de Universiteit Gent, vakgroep pedagogiek, een project rond de Gentse weeskinderen uit.
Op basis van verschikkende verhalen van oud-weeskinderen en opvoeders nemen we jullie mee naar de Gentse weeshuizen na 1945. Het leven in deze tehuizen staat in hun geheugen gegrift en dit stukje geschiedenis willen wij niet verloren laten gaan.

Voor het tweede jaar op rij krijgt het Archief OCMW Gent het kwaliteitslabel voor haar deelname aan Erfgoeddag. De toekenning van deze vermelding gebeurt volgens verschillende criteria: de motivering, de uitdieping van het thema, het experimentele karakter van de activiteit, hoe de gemeenschap betrokken wordt bij het project...

Tentoonstelling: Publiek geheim - Dagboek van een weeskind
Authentieke voorwerpen, geluidsfragmenten en originele foto’s geven een beeld van hun unieke levensverhalen.
Hoe kwamen zij daar terecht? Waar moesten ze slapen? Stapten ze mee in de gekende fanfare? Mochten ze soms op vakantie gaan? Hoe kijken zij terug op deze periode uit hun leven?
Het dagboek van weesmeisje Emma vormt de rode draad van ons verhaal.

Workshop: Maak je eigen dagboek
Wil je graag, zoals Emma, je eigen verhaal vertellen en bijhouden? Maak bij ons dan een origineel dagboek met je favoriete kleuren en schrijf over je eigen familie, je lievelingsdier, je mooiste vakantieherinneringen, de ruzie met je vriendin…en nog zo veel meer. Je kan er ook de coolste ideeën en je diepste geheimpjes in bewaren. Zo ga je met een uniek, door jou zelf ontworpen dagboek naar huis!

 

Voor vragen
info.archief@ocmw.gent

Verantwoordelijke
Nele Lefever
09 266 94 04
nele.lefever@ocmw.gent


Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0