Is er voor iedereen

EGD 2012

EGD 2012

Het centrale thema van Erfgoeddag 2012 is Helden.

 

Tentoonstelling: Een helpende hand
Onze held is geen 'eendagsheld', maar een held van vroeger, vandaag en morgen. Mensen die zich elk dag inzetten om zieke en hulpbehoevende mensen te verzorgen, te begeleiden, te helpen, op te vangen... Aan de hand van foto's, beeldmateriaal, archiefdocumenten, getuigenissen en medische objecten willen wij je door de rijke geschiedenis van de verzorgende loodsen.

Heldenroute: Kulderke
Op de Heldenroute maak je kennis met een selectie van helden die een standbeeld of gedenkplaat verwierven in Gent. 34 Erfgoedinstellingen, waaronder het Archief OCMW Gent, kozen speciaal voor Erfgoeddag een eigen 'held van de dag'. Voor het Archief is het Kulderke de held van de dag. Dit standbeeld staat aan de Martelaarslaan 13 (VIP-school Gent) en staat op deze plaats omdat de weesjongens, in de Gentse volksmond 'kulders' genoemd, hier vroeger in het weeshuis aan de Martelaarslaan zaten. Het grootste deel van het oude jongensweeshuis is intussen afgebroken, enkel het gebouw in de Offerlaan is nog een origineel deel van het weeshuis.

Workshop: Jij bent mijn held
Iedereen, jong en oud, kent wel een held of heldin die eens in de bloemetjes mag gezet worden. Maak voor jouw superheld een originele 'helpende hand' in klei en word samen een superduo. Op een authentieke oorkonde kan je jouw held(in) de erkenning geven die hij of zij verdient!

 

Voor vragen
info.archief@ocmw.gent

Verantwoordelijke
Nele Lefever
09 266 94 04
nele.lefever@ocmw.gent


Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0