Is er voor iedereen

EGD 2013

EGD 2013

Het centrale thema van Erfgoeddag 2013 is Stop de tijd!

Tentoonstelling: Ons Stukje Gent
Op ontdekking door Gent: van het Sint-Pietersstation tot Ekkergem en van het Patijntje tot de Bijloke. Dwars door deze straten ontdekken we een uniek stukje Gentse geschiedenis.
Oude plannen, foto’s, documenten uit de 19e-20e eeuw tonen ons waar de vroegere velodroom was, wat de Gentse Guingeuttes waren, dat de vroegere schietbaan van de burgerwacht zich naast het oude jongens- weeshuis bevond en dat de bouw van het Sint-Pietersstation in een stroomversnelling kwam door de wereldtentoonstelling van 1913.

 

 

 

 

 

 

 

Workshop: Ding dong. Wie woont hier?
100 jaar geleden ontwierpen enkele Gentse architecten prachtige gebouwen in de buurt van het Archief OCMW Gent. We gaan in gedachten aanbellen bij de vroegere bewoners en brengen ze in beeld. Hoe zagen ze eruit? Wat aten ze? Hoeveel kinderen woonden er? Welk behang hing er aan de muur? En sliep de poes toen ook al op de vensterbank?
Originele foto’s uit die tijd geven je een beeld van toen, maar hoe denk jij dat deze mensen leefden? Maak je eigen collage, gedichtje, tekening… en brengen deze mensen en hun unieke verhaal opnieuw tot leven.

 

Zondag 21 april 2013, doorlopend open van 10u tot 18u.
Archief OCMW Gent
Neermeerskaai 1B
9000 Gent

 

Voor vragen
info.archief@ocmw.gent

Verantwoordelijke
Nele Lefever
09 266 94 04
nele.lefever@ocmw.gent


Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0