Is er voor iedereen

OCMW Gent

Bezoekadres: Sint-Martensstraat 13
9000 Gent

Tel. 09 266 99 11

facebook link
Mail ons

Huur hellend vlak / vlinderoprit

Voortaan kunt u bij OCMW Gent voor maximaal één week gratis een vlinderoprit lenen. In de wetenschap dat veel woningen onaangepast zijn, is dat een handig hulpmiddel voor senioren in een rolstoel als ze bijvoorbeeld op bezoek willen gaan bij de (klein)kinderen of een familiefeest willen bijwonen.

Vlinderopritten zijn opvouwbare aluminium elementen die een niveauverschil zoals een drempel, enkele treden of een helling helpen overbruggen. Ze zijn eenvoudig te plaatsen en gemakkelijk te vervoeren in een personenwagen.

Stad Gent heeft nu enkele vlinderopritten ter beschikking gesteld van de themawerking ergotherapie@huis van het OCMW. Bij het ontlenen staan de ergotherapeuten u graag met raad en daad bij.

Hoe aanvragen?

Lenen is alleen bestemd voor particuliere Gentenaars. Doe uw aanvraag zeker een week op voorhand via e-mail. Na een telefonische afspraak kunt u de vlinderoprit ophalen.

Dienst Themawerking en Wonen
Ergotherapie@huis - Advies over toegankelijk bouwen voor Gentenaars
Tel.: 09 266 95 19
E-mail: ergotherapie.aanhuis@ocmwgent.be

Meer informatie over de verschillende soorten vlinderopritten die u kunt aanvragen, vindt u in het document in bijlage.Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0