Is er voor iedereen

OCMW Gent

Bezoekadres: Sint-Martensstraat 13
9000 Gent

Tel. 09 266 99 11

facebook link
Mail ons

Levensloopbestendig wonen - OCMW Gent denkt met u mee

OCMW Gent  »  Senioren  »  Wonen voor senioren  »  Zelfstandig thuis wonen  »  Levensloopbestendig wonen
logo GOLLD

De grote vergrijzingsgolf is nu gestart en zal pas stoppen tegen 2030. Om aan de noden van deze senioren tegemoet te komen, zou er in Vlaanderen iedere week een woonzorgcentrum moeten worden bijgebouwd. Dat is uiteraard niet realiseerbaar.

De meeste Gentenaars willen bovendien thuis en in hun buurt blijven wonen. OCMW Gent bouwt daarom mee aan een duurzaam woonbeleid, ook voor ouderen. Daarom werden Gentse ontwerpen volgens levensloop bestendig design in het leven geroepen.

 

 

 

Ons ouderenbeleidsplan streeft naar een woonaanbod voor senioren dat aansluit op hun noden en behoeften. In dit kader zorgde het OCMW Gent al voor enkele stappen die dat mee moeten realiseren.

  • Op 7 februari 2012 organiseerde het OCMW een congres rond levensloopbestendig bouwen in Gent. Meer informatie over dit congres vindt u onderaan deze pagina.
  • De ergotherapeuten verantwoordelijk voor dit project functioneren als adviescel voor de sector en zorgen voor informatie aan de hand van een folder. U vindt de verschillende fiches van de folder hieronder bij documenten.

Hebt u vragen of wenst u meer informatie?

Neem dan contact op met onze ergotherapeuten op tel. 09 266 95 19.

U kunt de folder ook altijd bestellen bij ergotherapie.aanhuis@ocmw.gent, 09 266 95 19.Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0