Is er voor iedereen

Beeldcapsule 2117

Archief Gent  »  Info  »  Actueel  »  Beeldcapsule 2117

Met de Beeldcapsule-campagne zet het Vlaams Instituut voor Archivering (VIAA) de schatten uit het audiovisueel archief van Vlaanderen online in de kijker en toont het hun relevantie voor vandaag. Samen met zijn partners uit media, erfgoed en podiumkunsten, maar ook met het brede publiek, wil VIAA deze beelden koesteren, tot leven brengen en bewaren voor de toekomst. Wat vertellen de beelden ons over wie we zijn? Welke filmpjes moeten we in de toekomst nog kunnen bekijken? VIAA roept Vlaanderen op om de meest sprekende beelden over onze vrije tijd te selecteren voor hun Beeldcapsule.

Altijd al benieuwd welke audiovisuele pareltjes wij nog achter de hand hebben? De inzending van Archief Gent en het STAM vind je nu op debeeldcapsule.be : "Met een badkuip in Gents water!" Laat je verbazen door meer dan 50 unieke archiefbeelden die onze vrije tijd op verschillende manieren belichten. VIAA, Archief Gent en 28 andere media-, podiumkunsten- en erfgoedorganisaties hebben ze voor jou in de Beeldcapsule verzameld.

Je eigen Beeldcapsule samenstellen en lanceren kan tot en met 22 oktober 2017. De bekendmaking van de vijf beelden die samen de Beeldcapsule 2117 worden, gebeurt op de UNESCO werelddag van het audiovisueel erfgoed, op 27 oktober.

 

 Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0