Is er voor iedereen

Boekvoorstelling 'Cuberdons met lavendel'

Archief Gent  »  Info  »  Actueel  »  Boekvoorstelling 'Cuberdons met lavendel'
Cover van het boek 'Cuberdons met lavendel'

In 2006 schreef Kirsten Van Malderen haar licentiaatverhandeling over een gewezen directeur van het jongensweeshuis, Pol Anri. Daarvoor deed ze onder andere beroep op de archieven van OCMW Gent over het jongensweeshuis. Op die manier leerde ze het Archief beter kennen en vond ze haar weg ook terug naar hier bij het schrijven van haar debuutroman ‘Cuberdons met lavendel’.
Hierin neemt ze de lezer mee in een liefdesverhaal waarbij haar hoofdpersonages zich bewegen doorheen het historisch Gent van begin 20e eeuw. Ze heeft ervoor gekozen om zoveel mogelijk opzoekingswerk te doen zodat elk aspect van het boek zo realistisch mogelijk zou zijn. Het resultaat is een prachtige harmonie tussen fictie en feit die je niet meer loslaat tot de laatste pagina.
Op vrijdag 27 september opende het Archief dan ook graag haar deuren voor de voorstelling van dit boek.

Korte inhoud
1913, de Gentse industrie is in volle bloei, de wereldtentoonstelling vindt plaats in Gent en op internationaal vlak zijn er steeds groeiende spanningen tussen Frankrijk en Duitsland. Voor Albéric en zijn vriend Seraphinus, twee ‘Gentse kulders’, aanvankelijk slechts onbelangrijke faits divers.
Zij trachten immers het harde en bij momenten gruwelijke bestaan van een weesjongen binnen de muren van het Gentse jongensweeshuis te doorstaan.
Ook voor Angélique, de dochter van een rijke burger, zijn er belangrijkere zorgen, zoals het ontsnappen aan de dagelijkse plichten en sleur van het leven van een nette juffrouw. Geen van hen kon ooit voorzien wat voor impact deze gebeurtenissen zouden hebben op hun levens. Wanneer te midden van dit alles een hartstochtelijke romance ontstaat, moeten hun liefde en vriendschap de zwaarste beproevingen doorstaan.

Interesse in dit boek?
Het is te koop bij het Archief OCMW Gent of je kan het bestellen via cuberdonsmetlavendel@gmail.com
Prijs: 17,95 euroLevel A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0