Is er voor iedereen

Win tot 24 januari elke week een mooie prijs op de nieuwe site Erfgoedinzicht

Archief Gent  »  Info  »  Actueel  »  Nieuwe site Erfgoedinzicht
Banner wedstrijd Erfgoedinzicht

Tot 24 januari maakt u elke week bij een bezoek aan de nieuwe website www.erfgoedinzicht.be kans op een mooie prijs. De nieuwe webstek toont de collecties van Oost- en West-Vlaamse musea. Ook het Archief OCMW Gent is hierbij aangesloten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het Archief OCMW Gent was al een aantal jaren actief op de site van museuminzicht.be, kortweg MovE. Dat was een samenwerkingsverband van de musea in Oost-Vlaanderen, die streefden naar een verbetering van digitale collectieregistratie en de ontsluiting hiervan voor het grote publiek.
Sinds 2012, werken de provincies Oost- en West-Vlaanderen samenen is er een nieuwe, uitgebreidere portaalsite opgericht voor beide provincies: erfgoedinzicht.be.

Wedstrijd met mooi prijzenpakket

De lancering van deze site gebeurde op vrijdag 24 oktober 2014 en is gekoppeld een wedstrijd.
Tot 24 januari 2015 maakt u bij een bezoek aan deze website elke week kans op een mooi prijzenpakke,t boordevol erfgoedbelevenissen (toegangstickets voor musea, rondleidingen, boeken...).

Surf dus naar www.erfgoedinzicht.be/wedstrijd, beantwoord de wedstrijdvraag en ontdek het Oost- en West-Vlaamse erfgoed!

Museumstukken en verborgen schatten

Bent u nieuwsgierig naar de collecties uit uw streek? Wilt u een culturele uitstap voorbereiden of uw eigen virtuele verzameling aanleggen? Het erfgoedportaal van Erfgoedinzicht, een initiatief van de Provincies Oost- en West-Vlaanderen, biedt toegang tot heel wat museumstukken en verborgen schatten. Er verschijnen dagelijks nieuwe objecten, verhalen en evenementen online.

 Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0