Is er voor iedereen

Tekstaffiches uit WOI beschrijven vanop je eigen computer

Archief Gent  »  Info  »  Actueel  »  Tekstaffiches uit WOI beschrijven vanop je eigen computer
Campagnebeeld

Tijdens de Eerste Wereldoorlog waren tekstaffiches het communicatiemiddel bij uitstek. De affiches geven een sterk beeld van het beleid van de Duitse bezetter achter de linies.
Deze affiches zijn gedigitaliseerd via het project ‘Tekstaffiches; spiegel van het dagelijks leven tijdens de Eerste Wereldoorlog’.

 

 

Op  https://beeldbank.stad.gent  krijg je al een voorproefje van de Gentse affiches.

Het beschrijven gebeurt via het platform ‘velehanden.nl’. Vrijwilligers kunnen van thuis uit de beschrijvingen invoeren aan de hand van duidelijke instructies. Specifieke vaardigheden zijn niet nodig. Basiskennis pc is handig.

In een eerste lichting werden met 246 online-vrijwilligers reeds meer dan 6.000 affiches beschreven. Waarvoor  6.000 maal dank!

Het Vele Handen-platform heeft intussen een tweede lichting tekstaffiches klaargezet om te beschrijven. Het gaat om affiches van Gent, Lier, Wetteren, Buizingen, Leuven, Tienen, Turnhout, Halle, Oudenaarde, Elsegem en In Flanders Fields Museum (Ieper).

Aan het einde van het project, na dit tweede pakket, hebben we samen bijna 15.000 affiches doorzoekbaar gemaakt. Let's go for it!

Meer informatie over het project kan je hier vinden. https://velehanden.nl/projecten/bekijk/details/project/picvh_gnt_taggingLevel A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0