Is er voor iedereen

COO

COO

De archieven van de Commissies van Openbare Onderstand (COO) zijn een deel van het historisch archief. De COO’s zijn de voorgangers van het huidige OCMW. In 1976 zijn de COO’s van de randgemeenten van Gent opgegaan in het OCMW Gent: Afsnee, Desteldonk, Drongen, Gentbrugge, Ledeberg, Mariakerke, Mendonk, Oostakker, Sint-Amandsberg, Sint-Denijs-Westrem, Sint-Kruis-Winkel, Wondelgem en Zwijnaarde.

De inventarissen van de COO’s van de Gentse randgemeenten zijn opgemaakt door archiefmedewerkers, vrijwilligers en stagiairs van het Archief OCMW Gent. De meeste inventarisnummers van de COO’s slaan op sociale dossiers en dossiers van het speciaal onderstandfonds. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt in de publieke inventarissen. Soms zijn er stempels en voedselbonnen gevonden in de COO archieven. Deze werden opgenomen in de kunstcollectie van het Archief OCMW Gent en zijn te raadplegen via de kunstcataloog.

De inventarissen zijn online raadpleegbaar. Er is ook een lijst beschikbaar met de leden van de Commissie van Openbare Onderstand en de biografie van deze leden.

AANVRAGEN:
Alle aanvragen mogen gemaild worden naar
info.archief@ocmw.gent
Duidelijk vermelden op de aanvraag: het nummer van de COO en het inventarisnummer (vb. COO10  NR5).


Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0