Is er voor iedereen

OCMW Gent

Bezoekadres: Sint-Martensstraat 13
9000 Gent

Tel. 09 266 99 11

facebook link
Mail ons

Stages bij OCMW Gent

Stages

Ben je in het kader van jouw opleiding op zoek naar een boeiende en leerrijke stage? Dan ben je bij OCMW Gent aan het juiste adres!

 

 

 

 

 

Welke stageplaatsen biedt OCMW Gent aan?

OCMW Gent bestaat uit verschillende departementen. Binnen elk departement en bij diverse diensten worden stageplaatsen aangeboden voor diverse profielen.

Er zijn stageplaatsen voor studenten in het secundair onderwijs (bijvoorbeeld administratie, keuken, …), bachelors (bijvoorbeeld sociaal werk, orthopedagogen, rechtspraktijk, …), masters (bijvoorbeeld bedrijfspsychologen, juristen, …), maar ook voor werkzoekenden die in het kader van een opleiding een stage dienen te volgen.

De inhoud van de stage kan variëren naargelang de verwachtingen van de school, het aanbod van de dienst en de interesses van de student.

Als stagiair leer je bij aanvang van de stage de werking van de dienst kennen via je stagebegeleider. Later voer je zelfstandig taken uit of krijg je de verantwoordelijkheid voor een project.

Enkele voorbeelden:

Studenten bachelor Sociaal Werk kunnen onder andere stage volgen bij een welzijnsbureau of bij het opleidings- en tewerkstellingscentrum (departement Sociale Dienstverlening) of bij een lokaal dienstencentrum (departement Ouderenzorg).

De stageplaatsen voor deze opleiding worden bekend gemaakt aan Hogeschool Gent en Artevelde Hogeschool. De stage coördinatoren van beide scholen informeren de studenten. Bij interesse wordt een verkennend gesprek vastgelegd met de stagebegeleider van de betrokken dienst.

Studenten master Bedrijfspsychologie en Personeelsbeleid kunnen stage volgen bij de verschillende diensten van Human Resources, zoals Selectie, Vorming, Loopbaanbegeleiding of Organisatie en Engagement.

De verschillende woonzorgcentra (departement Ouderenzorg) bieden diverse stages aan, onder andere voor studenten in een verplegende of verzorgende opleiding, maar ook voor studenten in opleiding als keukenmedewerker of hulpkok.

Hoe meld ik mij aan als stagiair?

Heb je interesse in een stage bij OCMW Gent? Bezorg ons je gegevens via onze jobsite.

  1. Ga naar https://jobs.gent.be/
  2. Klik op het tabblad ‘Schoolstages’
  3. Klik op ‘Aanvraag stageplaats’
  4. Klik op ‘Klik hier om snel online te solliciteren!’
  5. Maak een login aan (gebruikersnaam en paswoord)
  6. Vul de gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in.

Jouw aanvraag wordt verstuurd naar de verschillende diensten/departementen. Wanneer een stageplaats mogelijk is, word je door de betrokken dienst (stagebegeleider of leidinggevende) uitgenodigd voor een verkennend gesprek.
Is er om een bepaalde reden geen stageplaats mogelijk? Dan ontvang je een tweetal weken na je aanvraag een bericht van Selectie.

Interesse in een job bij OCMW Gent?

Ben je laatstejaarsstudent en heb je interesse in een job bij OCMW Gent?

Schrijf je dan zeker in als spontane sollicitant op onze jobsite (https://jobs.gent.be/). Je wordt per email op de hoogte gebracht wanneer er vacatures zijn waarvoor je in aanmerking komt.

Contact

Dienst Selectie coördineert de stage-aanvragen. Bij vragen kan je contact opnemen met een medewerker van Selectie.

Dienst Selectie
Franklin Rooseveltlaan 1, 9000 Gent
09 266 75 60
jobs@gent.be

Wanneer je een stageplaats krijgt toegewezen, kan je voor de praktische afspraken en vragen rond de inhoud van je stage terecht bij je stagebegeleider of leidinggevende van de dienst waar je stage volgt.


Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0