Is er voor iedereen

OCMW Gent

Bezoekadres: Sint-Martensstraat 13
9000 Gent

Tel. 09 266 99 11

facebook link
Mail ons

Oproep voor projecten tegen (kinder)armoede

OCMW Gent  »  Over OCMW Gent  »  Armoedebestrijding  »  Projectoproep armoede
Projectoproep armoede

OCMW Gent wil samen met andere organisaties de strijd tegen armoede aangaan. Daarom trekt het 112.500 euro uit voor de subsidiëring van projecten die armoede aanpakken. De focus ligt dit jaar op proactieve rechtenbenadering (actief toekennen van sociale rechten). Voor meer uitleg over dit thema kan u het subsidiereglement raadplegen.

Elke organisatie, dienst of (feitelijke) vereniging van wie de doelgroep in Gent woont, en die via een project de strijd tegen armoede en/of kinderarmoede wil aanknopen kan een subsidie aanvragen door een projectaanvraag in te dienen.

Het beschikbare bedrag kan verdeeld worden onder verschillende projecten rond armoede algemeen en kinderarmoede. De projecten starten in de periode maart-april 2019 en lopen minimaal 1 jaar en maximaal 2 jaar. Verlenging is niet mogelijk.

Hoe uw subsidieaanvraag indienen?

Vul het aanvraagformulier in dat u onderaan deze pagina vindt (onder "Interessante documenten"). Verstuur het volledig ingevulde aanvraagformulier samen met de goedgekeurde jaarrekening van boekjaar 2017 ten laatste op 10 december 2018 naar Eline.Muys@ocmw.gent. Gelieve de documenten  in pdf-formaat door te sturen en volgende benamingen te geven:

  • Aanvraagformulier: “Projectoproep 2018_Aanvraagformulier_NaamOrganisatie_TitelProject”
  • Jaarrekening: “Projectoproep 2018_Jaarrekening 2017_NaamOrganisatie_TitelProject”

De ingediende projecten worden beoordeeld door een jury. Alle voorwaarden en extra informatie vindt u in het subsidiereglement projectoproep 2018 “Projecten in de strijd tegen armoede en kinderarmoede: proactieve rechtenbenadering" (zie hieronder).


Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0