Is er voor iedereen

OCMW Gent

Bezoekadres: Sint-Martensstraat 13
9000 Gent

Tel. 09 266 99 11

facebook link
Mail ons

Uw eerste contact

OCMW Gent  »  Uw eerste contact

7 welzijnsbureaus - voor al uw vragen over welzijn

Zit u zonder inkomen, of is uw inkomen te laag om de eindjes aan mekaar te knopen? Wilt u werken, maar geraakt u niet aan een job? Heeft u schulden en wilt u daar iets aan doen? Vraagt u zich af of u recht hebt op een energiepremie of een sociale woning? Heeft u hulp nodig met uw administratie?

U kunt bij ons terecht met elke vraag, elk probleem of voor informatie en advies. Ga daarvoor langs bij het welzijnsbureau of antenne. Het is uw eerste aanspreekpunt met het OCMW voor al uw vragen over welzijn.

Omdat we zo bereikbaar mogelijk willen zijn, liggen de welzijnsbureaus en antennes verspreid over heel Gent. Het is de bedoeling dat u langsgaat bij het welzijnsbureau of antenne dat het dichtst bij u in de buurt ligt.

Wacht niet tot de problemen u boven het hoofd groeien om langs te komen!

10 lokale dienstencentra - alles voor de Gentse senior

Wordt u wat ouder en krijgt u wat meer vrije tijd? Wilt u nieuwe mensen leren kennen? Wilt u meedoen aan toffe activiteiten of een interessante cursus volgen? Heeft u nood aan medische verzorging of hulp aan huis? Of wilt u informatie over de seniorenflats of woonzorgcentra van het OCMW?

Dan gaat u best langs bij het lokaal dienstencentrum dat het dichtst bij u in de buurt ligt. Het dienstencentrum is het eerste aanspreekpunt voor Gentse senioren voor alle vragen in verband met ouder worden.

U kunt in het lokaal dienstencentrum terecht voor informatie en advies, ontspannings- en vormingsactiviteiten en zorg (pedicure, manicure...).

  • Fatma P.
    OCMW-cliënte

    Ik had voordien nog nooit met het OCMW contact opgenomen. Ik voelde me beschaamd, maar ik zette dan toch de stap. De maatschappelijk werker stelde me al rap op mijn gemak en luisterde naar mijn probleem.Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0