Is er voor iedereen

OCMW Gent

Bezoekadres: Sint-Martensstraat 13
9000 Gent

Tel. 09 266 99 11

facebook link
Mail ons

De woonzorgcentra van OCMW Gent

OCMW Gent  »  Senioren  »  Wonen voor senioren  »  Woonzorgcentra

Opvang op maat

Kunt u niet langer zelfstandig thuis wonen? Hebt u nood aan extra hulp?

Dan kunt u zich kandidaat stellen voor opname in een woonzorgcentrum (rusthuis). In elk van de OCMW-woonzorgcentra kunt u zowel terecht voor langdurige opname (603 plaatsen) als voor kortverblijf (17 plaatsen).

Woonzorgcentrum De Vijvers biedt daarnaast ook een woning voor nachtopvang aan. Woonzorgcentrum Het Heiveld beschikt als enige ook over een dagverzorgingscentrum met 17 plaatsen.

De woonzorgcentra zorgen er ook voor dat de senioren betrokken blijven bij het maatschappelijke leven. Een voorbeeld hiervan is de mogelijkheid om van thuis uit hun stem uit de brengen voor de verkiezingen (om de 6 jaar).

Informatie en aanvragen

Voor een algemene vraag over de assistentiewoningen of woonzorgcentra, een eerste oriëntatie, een advies of inschrijving kunt u altijd terecht bij het lokaal dienstencentrum of woonzorgcentrum in uw buurt. Zij helpen u bij uw inschrijving, geven u een gepast advies en/of verwijzen u door naar andere bevoegde diensten.

Hier vindt u het lokaal dienstencentrum in uw buurt. U kunt ook altijd op het hoofdbestuur (Sint-Martensstraat 13) terecht.

Smiley-logo voor voedselveiligheid

De vier woonzorgcentra van OCMW Gent (De Vijvers, De Liberteyt, Het Heiveld & Zonnebloem) zijn nu samen met hun cateraar Sodexo de trotse bezitter van een Smiley-logo. De Smiley is een kwaliteitslabel van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) om aan te tonen dat de keuken in orde is met alle strenge normen van de voedselveiligheid.

“Het behalen van een Smiley-logo is een erkenning van de vele inspanningen die de keukenmedewerkers van onze woonzorgcentra, samen met de directies en Sodexo, leveren om kwaliteit te bieden. Een gezonde en evenwichtige voeding zijn voor onze bewoners met hun specifieke noden heel belangrijk. En een goede keuken begint bij voedselveiligheid”, zegt OCMW-voorzitter Rudy CoddensDe Vijvers

174 plaatsen voor langdurige opvang, 6 plaatsen voor kortverblijf en een woning voor nachtopvang [+]

De Liberteyt

122 plaatsen voor langdurige opname en 3 plaatsen voor kortverblijf [+]

Het Heiveld

177 plaatsen voor langdurige opname, 3 plaatsen voor kortverblijf en 15 plaatsen voor dagverzorging [+]

Zonnebloem

130 plaatsen voor langdurige opname en 4 plaatsen voor kortverblijf [+]

Zuiderlicht

133 woningen en 11 plaatsen voor personen met een verstandelijke beperking. [+]

Tarieven

Een overzicht van de tarieven voor verschillende woonvormen en opvang voor senioren. [+]

Werken in de woonzorgcentra

Kom jij zorgen voor Herena, Jean, Andrea of Maria? [+]

  • Maria O.
    Bewoonster woonzorgcentrum Zonnebloem

    Ik had nogal wat vooroordelen tegen een rusthuis. Maar toen ik in Zonnebloem aankwam, zag ik dat die onterecht waren. Ik mocht zelf mijn kamer met eigen meubeltjes inrichten, de kleur van de muren kiezen... Ik kan zelfs mijn grote hobby tuinieren blijven beoefenen.

  • Gilbert C.

    Na een operatie kon ik niet goed uit de voeten. Mijn familie zorgde voor mij overdag. Maar 's nachts werd deze taak te zwaar. Voor een tijdje ging ik elke avond naar de nachtopvang van woonzorgcentrum De Vijvers. Zo kon mijn familie 's nachts op beide oren slapen dat ik in goede handen was.


Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0