Is er voor iedereen

OCMW Gent

Bezoekadres: Sint-Martensstraat 13
9000 Gent

Tel. 09 266 99 11

facebook link
Mail ons

De mobiele zorgwoning - een proefproject

OCMW Gent  »  Senioren  »  Wonen voor senioren  »  Zelfstandig thuis wonen  »  De mobiele zorgwoning

Wat is een mobiele zorgwoning?
Een mobiele zorgwoning is een tijdelijke, losstaande en mobiele wooneenheid, die makkelijk in een tuin geïnstalleerd kan worden. Zorgbehoevenden kunnen zo vlakbij hun mantelzorger wonen, of omgekeerd. De woning is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

 De voordelen

-   Mantelzorger en zorgbehoevende wonen vlak bij elkaar.
-   Mantelzorger en zorgbehoevende behouden elk hun eigen privacy.
-   De woning kan op één dag geïnstalleerd en verhuisd worden. 
-   Er zijn geen verbouwingen nodig.

Proefproject
De mobiele zorgwoning is een proefproject. Onze medewerkers geven u er graag een woordje uitleg over de mogelijke aanbieders, de verschillende huur– of koopformules. Zij bekijken ook samen met u de regelgeving voor uw situatie.
Na de evaluatie van dit proefproject, zal Stad Gent beslissen of ze één of meerdere woningen zal verhuren en/of verkopen.

Om een mobiele zorgwoning te plaatsen, is altijd een omgevingsvergunning nodig. Informeer u vooraf bij de Balie Bouwen over de te volgen procedure.

Bezoek de mobiele zorgwoning
Kom langs en neem een kijkje in een voorbeeld van een mobiele zorgwoning. U vindt onze kijkwoning bij woonzorgcentrum De Liberteyt, Vroonstalledries 22, 9032 Wondelgem, links aan de ingang.

U kunt ze bezoeken op afspraak: 09 266 95 19 | zelfstandigwonen@stad.gent

Test het zelf uit

Wilt u het concept eens aan den lijve ervaren? Kom dan eens overnachten in de mobiele zorgwoning. Dat is gratis in ruil voor feedback en een waarborg van 50 euro.Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0