Is er voor iedereen

OCMW Gent

Bezoekadres: Sint-Martensstraat 13
9000 Gent

Tel. 09 266 99 11

facebook link
Mail ons

Dementie en vermissing

OCMW Gent  »  Senioren  »  Projecten  »  Samen voor een Dementievriendelijk Gent  »  Dementie en vermissing

Download de vermissingsfiche
Hebt u een partner, familielid, vriend of buur met dementie? Zorg er dan voor dat u voorbereid bent wanneer hij of zij vermist raakt. Dat kan door de vermissingsfiche voor mantelzorgers op voorhand in te vullen. De fiche bevat onder meer een foto en persoonsbeschrijving van de betrokkene en waar die vroeger gewoond heeft. Sla de fiche digitaal op, of druk ze af en bewaar ze op een veilige plaats. De vermissingsfiche is een cruciaal hulpmiddel voor de politie. Als u die fiche meteen al aan de politie kan bezorgen bij een vermissing, is dat belangrijke tijdswinst.

U kan de fiche hier downloaden: vermissingsfiche


Help ons mantelzorgers te sensibiliseren
Dementievriendelijk Gent maakte, samen met Alain Remue van de Federale Politie en met Politie Gent, een filmpje om mantelzorgers te sensibiliseren over de vermissingsfiche. Wil u meehelpen om dit filmpje te verspreiden? Dat kan door de filmpjes hieronder te delen op uw sociale media.
U kan ons ook helpen door de folder over de vermissingsfiche te helpen verdelen. Heeft u hulp nodig bij het delen van de video of wenst u folders te ontvangen? Laat iets weten via dementievriendelijk@stad.gent

Filmpje (lange versie)Filmpje (korte versie)

 Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0